yahhhoooooo!!!!

Posted by Simple Boy on 12:46 PM
barang dh habis kemas, beg dh kunci, locker dh kosong, jadi....tiba la mase aku nak bla dari kampus yg amat2 aku sygi ini..anyway, lepas ni jrg sikit aku nak online..blog ni pun maybe berhabuk sikit..pasal kat rumah nnti, aku ade byk keja nak buat..cuti 2 bulan kot, takkan tak buat pape kan..wlau camne skali pun, aku doakan korg sume sihat2 di sampaing org yg tersayang..dan doakan aku smoga aku takkan sia2 mase yg ade utk luangkn bersama family aku..see you guys...have a blessed day...


Links to this post

saatnya telah pun tiba

Posted by Simple Boy on 4:29 AM
saat yang aku tggu selama ini akhirnya tiba juga, setelah 6 bulan aku menunggu..
setelah 6 bulan, akhirnya dpt juga aku bersua dgn M, satu-satunya kekasih hati yang aku rindui..hubungan yang 4thn berlanjutan ini, takkan ku sia - sia..kepada Tuhan aku bersyukur dengan kesetiaanmu M..terima kasih di atas kesudian mu mewarnai hidup ku...


Links to this post

buat insan yang tersayang

Posted by Simple Boy on 9:17 PM
lagu ini khas ditujukan buat insan yg mngisi ruang hatiku selama ini..jauh di mata, dekat di hati...

Nitrus - Kamu

Umpama bidadari
Yang turun dari kayangan
Indah nian tak berbandingan
Terasa bagai disentuh bayangan mu
(Korus)
Sesungguhnya kamu terang bagaikan cahaya
Yang menyinari hidupku dikala ku kelam.. kelam
Terciptalah aku tuk kali pertama
Dan akan ku buktikan kesungguhan dari hati ini
Hati ini…
Umpama bidadari
Kau selalu menyenangkan aku
Biar kadang ku terkeliru
Izinkan aku menyentuh bayanganmu

Links to this post

rindukah ini? benci?

Posted by Simple Boy on 2:51 AM
M, aku tahu aku lelaki yg bertuah utk muncul kali pertama dlm hidupmu.. dan aku berasa begitu juga setelah kehadiranmu mengisi ruang dlm hidupku..aku manghargai dirimu M..tak akan aku menyakitkan hatimu lagi sesudah ini..wlaupun perasaan benci ku terhadap mu ada utk memang pernah, namun bkn mksud ku utk lukakan hati mu..ianya hanyalah utk seketika..aku tahu, kaulah org yg ku cari selama ini M..aku tidak ingin kehilangan mu lagi..wlaupun utk sesaat..aku tahu Tuhan telah ketemukan jodohku dgn mu..M, wlaupun kdg2 kau meminta permintaan yg luar kemampuan aku namun, tidak sedetik di hatiku utk menghampakan mu..wlaupun aku tahu aku tak mampu, tidak bermaksud aku tidak pernah mencuba utk memberikn senyuman di wajahmu..M, aku hanya insan biasa..seandainya aku pernah mnyakiti hatimu lagi, maafkanlh aku..semoga hubungan ini berlanjutan ke anak cucu…I love you M…


Links to this post

surprise birthday untuk mak

Posted by Simple Boy on 2:50 AM
Birthday mak pun dh nak dekat jugak ni..tggl 2 minggu lagi..aku plan nak buat surprise utk mak..lame dh tak tngok mak potong kek hari jadi..sebelum ni, aku busy je dgn kerja aku..bertuah betul punya anak..
Anyway, korg ade idea tak nak bagi kat aku ni? At least aku dpt bagi persiapan sikit..aku nak masak utk mak tapi aku tak reti nak masak..nnti tak pasal2 dapur meletup angkara aku..adik aku yg second pulak dh balik UiTM..aku baru je nak buat plan dgn die..sebab die pandai masak tapi aku tak..yg ade ayah dgn adik bongsu je kat rumah.. erm…ape2 pun, kite tgk dulu ape plan yg ade skrg ni…


Links to this post

tanggungjawab

Posted by Simple Boy on 2:47 AM
Cuti sem dh nak dekat..tak sabar rasanya nak balik rumah..tgk mak, ayah, adik..dah lama tak luang masa bersama diaorg..aku pun dh rindu nak bermain bola dgn adik aku, A..umur die baru je 11thn..die lah adik aku yg patuh sekali..ape je aku suruh, mesti die akan buat..wlaupun aku abg sulung, aku tak pernah nak gunakn kesempatan sebagai abg utk keselesaan aku sndiri..aku tahu mcam mana perasaan dipergunaan dlm hidup ini..
dibuli?? erm…itu memang dh melekat dlm diriku semasa aku kat sekolah rendah dulu..namun begitu, aku tahu bkn hak aku utk salahkn saper2..mgkin sebab aku ni terlalu lemah..lemah macam mana pun aku, aku masih ade tanggungjwb nak nak diselesaikn utk keluarga aku..setelah abg meninggal, akulah abg sulung..aku masih ingat lagi mak menangis ketika mayat abg diusung ke liang lahad..tangisan yg tak pernah aku tgk dlm diri mak, perasaan syg yg tak pernah aku rase dlm diri mak..ayah hnya duduk sepi dgn senyuman bercampur tangisan di mata..ayah aku yg berkerja keras dari pagi ke mlm utk mncari rezeki keluarga..mak dan ayah begitu sygkn mendiang abg..melihat air mata mak dan ayah mengalir jatuh ke bumi, aku bertekad belajar bersungguh-sungguh utk dptkn kerja yg baik utk keluarga ini..aku takkn hampakn harapan mak dan ayah lagi..aku akan berusaha utk ubah nasib keluarga bertambah baik..
kini mak tak sihat, ayah pulak masih berhempas pulas mencari rezeki..masa tidak menunggu sesiapa pun..semakin masa berlalu, semakin tubuh dimamah usia..aku berharap semoga Tuhan bagikan aku cukup masa utk sume ini..tak pernah aku berniat nak menunjuk kat saper2 yg aku ni anak yg baik kat dunia ini..dlm fikiran fikiran aku, aku hanya ada mak, ayah dan adik2 yg perlu aku ambil berat..aku cuma tak mahu hampakn harapan mak dan ayah..aku tak kisah aku tak bahagia asalkn mak dan ayah selamat dan hidup senang kat dunia ni..Tuhan, lindungilah mak dan ayah aku…


Links to this post

comel betul

Posted by Simple Boy on 4:17 PM
comel betul?? awek ker??
alahai.. bkn awek yg aku mksudkn.. tadi aku surf la blog2 yg lain..mane tau kot2 dpt idea nak meriahkn blog aku ni..8lis korg tak bosan tngok profile aku je,hehe.. (persaan nak mampus :p) sume gempak2..siap customize layout sndiri..mmang respect la korg..
by the way, cite pasal awek ni, sume org nak ade awek kan?? saper tak suke, meh sini aku ajar sikit!! haha..gurau je..itu memang lumrah hidup, kite tak boleh nak lari dari sume tu..sbb tu Tuhan ciptakan manusia lelaki dan perempuan..
yg lebih mnarik bile kite kenang balik first love kite dulu..biasa la kan, time tu mane ade experience, name pun first love, first time nak propose pmpuan kot..takut, malu, sampai m'geletar pun ade..hehe..bkn aku nak gelakkn korg tapi ni la ape yg aku experience first time nak approach awek aku jumpe kat sek men dulu..
let say la budak tu Si P (privacy sikit.. :p).. first time aku jumpe die mase aku nak pergi koperasi sek.. time tu, budak2 form 1 tgh daftar masuk..mase tu la aku jumpe die..perghhh...memang lawa ler beb..
tapi satu bende je aku memang tak boleh lupe dari peristiwa aku propose die dulu..korg nak tau ker?? malu gak aku nak bgtau ni..
erm...xpelah, kiteorg share2 la kan.. ehem...cite die camne, aku tulis surat, dlm surat tu kalau tak silap aku tulis...
"P, aku betul sukekan kau..walaupun kau tak sukekn aku, aku tetap cintakn kau"
kira camtu ar isinya..masalahnya, ni adalh surat kali pertama aku bagi die..ape korg fikirkn?? mase tu aku memang begap, prasaan nak mampus, muke tebal giler..bile aku kenang balik, memang malu bai...ape ke bengapnyer aku approach pmpuan camtu..alahai....
alamat nyer, pmpuan tu bla ar...jumpe tak pernah, tegur pun tak pernah, ni nak mengada2 pulak tackle camtu..
tu cite aku, korg camne pulak? mesti best lagi kan?? of coz lebih best dari aku punye..haha
xpe, tu sume experience yg kite perlu renungi same2..so, the conclusion is, be smart and work hard..seremeh mane pun bnde yg kite kejar, kite perlu ade strategies, i mean smart strategies..tak kiash la korg nak b'jaya tackle awek ke, exam ke, nak dpt lesen moto ke, yg pasti, usaha ade, kejayaan pun ade..tapi kalau kite dh dpt bnde tu, kite kene la pandai2 jage n take good care of them..sebab peluang tak dtg utk kali kedua..


Links to this post

permulaan langkah ku

Posted by Simple Boy on 3:15 PM
hai korg...
nice meeting u all kat blog yg tak seberapa ni.. first time blogging la katakan.. lagipun, aku ni tak la hebat mane pun psl blogging ni.. tapi aku rase, ni la tmpat terbaik aku nak luahkan segala perasaan aku yg terpendam slama ni..
ye la kan, tak smua hidup ni perfect, kdg2 ade kat atas, ade kat bawah, kat tgh2 pun ade..
mgkin korg punyai hidup yg lebih baik dari aku.. tu tak pnting, yg pnting, kite syukur dgn ape yg ade..
erm...dh pnjang lebar la pulak.. anyway, thanks for visiting my blog..
kalau ade sbarang pertanyaan, jemput2 la tnye.. advice ke nak bagi, sila2kan..
salah silap tu, harap dimaafkan :)


Links to this post

Copyright © 2009 corak - corak hidupku All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive Supported by Blogger Templates | Best Credit Card Offers.